80.000 secties per jaar
Wilt u zekerheid over
de gezondheid van uw dieren?

Bij pluimvee gaat het meestal
om worminfecties en coccidiose

Lees meer

Bij pluimvee gaat het meestal
om worminfecties en coccidiose

Deze monsternames laten we uitvoeren
door een erkende monsternemer of pluimveedierenarts

Lees meer

Deze monsternames laten we uitvoeren door een erkende monsternemer of pluimveedierenarts

10/1/2019

Prijswijziging 2019

Geachte relatie,   In 2017 en 2018 hebben wij gelukkig kunnen besluiten om ondanks de prijsverhogingen die aan ons doorgevoerd werden geen prijsverhoging door te voeren naar u als gewaardeerde relatie. Voor 2019 ontkomen wij er helaas niet aan wel een prijsaanpassing door te voeren als gevolg van stijgende kostprijzen in het algemeen en verder […]

Lees meer >
8/3/2018

EEN GOEDE START VAN UW LEGKOPPEL

In de periode van 17 tot 24 weken heeft een koppel leghennen te maken met veel veranderingen. Het is dus van belang om de koppel goed te volgen, zodat deze periode zonder problemen kan verlopen.

Lees meer >
8/12/2017

LANDELIJKE OPHOKPLICHT VOOR ALLE PLUIMVEE NA ONTDEKKING VOGELGRIEP

Voor heel Nederland geldt vanaf nu een ophokplicht voor al het pluimvee. Het ministerie heeft deze landelijke maatregel ingesteld nadat er vogelgriep op een eendenbedrijf in Biddinghuizen is aangetroffen. Het gaat om een besmettelijke variant.

Lees meer >
10/8/2017

Behandelen met Detox Plan bij aanwezigheid Fipronil

Nu we in Nederland het schandaal hebben over het gebruik van Fipronil biedt Agraplan nu ook een andere optie dan het wachten, ruien of opruimen van de in aanraking gekomen dieren.

Lees meer >
28/2/2017

Wijziging monitoringsplicht zoönotische Salmonella – vermeerderingskoppels

Met ingang van 1 januari 2017 is de verruiming voor de bemonsteringsverplichting Salmonella teruggedraaid. Dit betekent dat houders van vermeerderingsbedrijven de Salmonellabemonstering voortaan 2-wekelijks moeten uitvoeren. Achtergrond Met ingang van 1 januari 2010 is EU-regelgeving ingevoerd die inhoudt dat maximaal 1% van de volwassen vermeerderingskoppels besmet mag zijn met Salmonella (Enteritidis, Infantis, Hadar, Typhimurium en […]

Lees meer >